jueves, 6 de octubre de 2011

Preguntes de la lectura:

1-Quines creus que son les caracteristiques més definitories d' aquest "saber" ?

 Es un saber que fa que hens podem preguntar questions de la nostre vida quotidiana i a buscar una resposta lògica al problema que ens plantejem.

2-Com es pot definir la filosofia ?
Es un saver que busca les respostes per si mateix, sense un fi pragmàtic. Es mou per la curiositat de poguernos fer preguntes que altres no hens les poden donar i indaga sobre els últims fonaments de la realitat. No és un saber concret, sinó una actitud natural de l'home en relació a l'univers i al seu propi ésser.

3-Quins son els temes de que tracta ?
La filosofia pot tractar de cualsevol aspecte que l'esser huma es pugui plantejar i que per algun motiu la ciencia i fns i tot la religió no li poden donar les respostes.

4-Hi ha alguna relació entre la filosofia i la nostre societat ?
Sí, ja que la filosofia des dels  seus orígens, Grècia, segle IV aC era qui determinava els rumbs que prenien les societats perquè la seva preocupació era plantejar interrogants sobre el com viure? Com utilitzar de la millor manera aquest temps a la terra que m'ha estat donat? i donar-los resposta. Cap al  segle XVII es dóna una ruptura amb aquesta manera de plantejar la relació entre filosofia i societat i pràcticament es perd perquè es comença a considerar sense importancia la vida quotidiana i la societat.
Actualment tornem als origens ja que prenem desicions el dia a dia que hens ajuden a determinar el camí que farem al llarg de la nostre vida depenent de les desicions que prenguem.

5-És el mateix la filosofia que la religió? I que la ciència ?
Igual que la religió, la filosofia es centra en les qüestions últimes de l'existència humana. En canvi, a diferència de la religió, no es basa en una revelació divina o en la fe, sinó que ho fa en la raó. D'aquesta manera, la filosofia pot ser definida com l'anàlisi racional del sentit de l'existència humana, tant individual com col.lectiva, fundat en la comprensió de l'ésser. Malgrat certes semblances amb la ciència, la filosofia es distancia d'aquesta ja que moltes de les seves preguntes no poden ser respostes mitjançant l'experimentació.
6-Què significa la paraula "paradoxa" ? I abisme?
En referencia la text la paraula paradoxa es refereix a la contradicció que trobem quan observem que cada cop creixen més les religions, i alhora la ciència.

La paraula abisme es refereix a que, aquests dos aspectes, la ciència i la religió, són diametralment oposats.


7-Què opines sobre la filosfia ?


La filosofia és la mare de totes les ciències, etimològicament significa "amant de la saviesa" o "amic del saber"
Serveix per:

-Poder plantejar un dubte i d'alla desprendre una investigació
-Poder conèixer la veritat del món sobre diferents punts de vista
-Entendre com ha interpretat l'home la seva existència al llarg del temps
-Resoldre preguntes com d'on ve el món? Per que només els humans el dominen? etc
-Servir de base per poder iniciar noves ciències

Podem treure la conclusió que creiem que us és molt útil en la rutina del dia a dia per poder anar superant les possibles questions que ens surtin


Oscar Torrado,Gemma Serra,Lydia Izquierdo

No hay comentarios:

Publicar un comentario